DE NATIONALE SINTERKLAAS

Visie

Stichting De Nationale Sinterklaas richt zich op het sinterklaasfeest zoals deze in de Nederlandse en Vlaamse huiskamer wordt gevierd. We ontwikkelen content waarbij de leef- en denkwereld van kinderen centraal staat. Als onafhankelijk platform willen wij kinderen bereiken op een manier die heb aanspreekt.

DE NATIONALE SINTERKLAAS

Organisatie

De organisatie van De Nationale Sinterklaas wordt uitgevoerd door een selectie van de meest bevlogen makers met een enorme passie voor het sprookje ‘Sinterklaas en Zwarte Piet’. Sinds 2019 is De Nationale Sinterklaas een officiële stichting.

Danny Boyd (1989) 
voorzitter

Grondlegger van De Nationale Sinterklaas. Met een uitgebreid scala aan grimeurs die hun strepen in de sinterklaaswereld ruimschoots hebben verdiend wil hij het publiek het gevoel geven dat zij te maken hebben met de ‘enige echte’ Sint en Piet.

Andy van Veen (1995)
penningmeester, secretaris

Oprichter van het succesvolle entertainmentbedrijf B.O.E. en vanaf het prille begin actief betrokken bij de stichting. Met zijn ervaring als acteur, presentator en dus ook ondernemer wil hij de werkzaamheden en creatieve bezigheden van ‘De Nationale Sinterklaas’ naar een hoger plan tillen.

De Nationale Sinterklaas

Een traditioneel Hollands volksfeest